Buitenpret met kinderen tijdens de warmere maanden

Buitenpret met kinderen is een must tijdens de warmere maanden. Het is een geweldige manier om tot rust te komen, de energie van uw kind kwijt te raken en wat tijd met het gezin door te brengen. De American Academy of Pediatrics stelt voor dat kinderen één tot drie uur per dag buiten zijn. Dat lijkt veel, maar het is slechts een suggestie.

Een van de beste manieren om uw kinderen buiten te vermaken is met wetenschappelijke experimenten. Ze zijn niet alleen leuk en leerzaam, maar ook gemakkelijk op te ruimen. Probeer eens een regenmeter of een vlot te maken.

Er zijn genoeg spelletjes die je buiten kunt doen. Met stoepkrijt kunt u hindernissen tekenen die uw kinderen moeten nemen. Of u kunt een bonenzak gooien of een tic-tac-toe bord maken. Daarnaast kunt u een natuurdagboek meenemen en proberen een lijst te maken van de dingen die u onderweg ziet.

Je kunt ook een spelletje Frisbee Tic Tac Toe of Exploding Kittens spelen. Als je op zoek bent naar iets rommeligers, kun je een moddertaart maken. Maar als je meer van schoon en netjes houdt, kun je ook je fiets wassen met water en zeep, of je hek schoonmaken.

Een andere activiteit die je kunt doen is regen verzamelen in kleine bekertjes. Dit is een leuke manier om je kind te laten wennen aan het verzamelen en leren over het weer. Bovendien is het een leuke activiteit om met vrienden of broers en zussen te doen. Vergeet niet zonnebrandcrème en een hoed te dragen.

Voor een meer avontuurlijke activiteit kunt u gaan wandelen in de nabijgelegen bossen of in het plaatselijke park. Zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt, zoals rubberen laarzen en een regenhoed. Kinderen houden van de buitenlucht en een goede wandeling kan een prachtige activiteit voor hen zijn.

Je kunt ook kunst maken in de regen. Dit kan een eenvoudige klus zijn, maar het is de perfecte buitenactiviteit voor de zomer. Schilder de lucht, of iets anders, met verf die in water is gedompeld. Als je je avontuurlijk voelt, kun je ook voorwerpen in verf dopen om een instant meesterwerk te maken.

Een andere buitenactiviteit die je kunt doen is tie-dye. Hoewel dit een kunstproject is dat je thuis kunt doen, kun je ook les krijgen in tie-dye in een buurthuis of museum. Met de juiste materialen en een beetje energie kun je in een mum van tijd samen met je kinderen draagbare kunst maken.

Andere buitenactiviteiten zijn minder een coole gimmick en meer een gezonde, actieve oefening. Probeer een ritje met de slee of schietoefeningen met sneeuwballen. En, zoals altijd, vergeet niet voldoende water mee te nemen.

Of u nu de dag buiten doorbrengt of gewoon een avondwandeling maakt, vergeet niet een zonnebrandcrème en wat waterflessen mee te nemen. Vooral ’s avonds wandelen is een leuk idee. Maar neem uw kinderen niet mee naar het park als het onweert, want dan kunnen ze per ongeluk doorweekt raken.

Scroll naar boven