Wat te eten als je maag pijn doet

Of je nu 24 uur per dag bent getroffen door een virus, herstellende bent van een buikgriep, of gewoon buikpijn hebt, er zijn een paar voedingsmiddelen die kunnen helpen om een verstoorde maag te kalmeren. De voedingsmiddelen kunnen gemakkelijk te verteren zijn, of juist niet.

Bananen zijn een goede optie. Deze vruchten zijn een bron van kalium, waarvan bekend is dat het de effecten van maagklachten verlicht. Bovendien bevatten ze veel vezels, waardoor ze je regelmatig houden. Je kunt ze zo eten, of ze mengen in een smoothie die je een fris gevoel geeft.

Fruit is ook een goede keuze, vooral als je lang last hebt gehad van maagklachten. Fruit dat veel onoplosbare vezels bevat, helpt je ontlasting zachter te worden en door je spijsverteringskanaal te bewegen. Ook hebben vruchten als druiven, sinaasappels en ananas een hoger watergehalte, waardoor het volume van de ontlasting afneemt.

Appels, vooral gekookte appels, zijn een ander goed voedsel om te proberen als je buikpijn hebt. In tegenstelling tot rauw fruit zijn appels gemakkelijker te kauwen en af te breken. Bovendien zijn ze een goede bron van magnesium, dat helpt de spieren te ontspannen. Ze kunnen worden gemengd met ongekruide eiwitten om een gezonde, licht verteerbare maaltijd te maken.

Als je last hebt van maagklachten, vermijd dan pittig voedsel. Eucalyptusolie en gember worden al eeuwenlang gebruikt om maag- en darmproblemen te verlichten. Het is het proberen waard, maar als u denkt dat u ernstiger symptomen heeft, moet u een arts bezoeken. Maagklachten kunnen onaangenaam, gênant en zelfs pijnlijk zijn.

Ook zuivelproducten moet je vermijden. Melk, kaas en ijs zijn rijk aan vetten en moeilijk te verteren. En hoewel je misschien geneigd bent om koffie of thee te drinken als je herstellende bent van een maagklachten, kun je dat beter beperken. Cafeïne kan je toestand verergeren.

Ten slotte is het een goed idee om volle granen aan uw dieet toe te voegen. Deze bevatten onoplosbare vezels, die helpen om water in je lichaam op te nemen. Deze voedingsstoffen zijn niet alleen goed voor de spijsvertering, maar kunnen ook constipatie verlichten. Zorg er wel voor dat je volkorenproducten kiest, want geraffineerd meel en synthetische suikers kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Hoewel deze voedingsmiddelen goed zijn om te eten bij maagklachten, zijn er ook andere die je kunt proberen. Sommige mensen vinden dat een BRAT-dieet van bananen, rijst, appelmoes en toast hen kan helpen zich beter te voelen. Hoewel dit dieet niet veel voedingsstoffen bevat, is het een goede keuze als je herstelt van buikpijn.

Vergeet ten slotte niet veel water te drinken. Dit helpt om de gifstoffen in je lichaam weg te spoelen. Water heeft ook een kalmerend effect op je systeem. Drink dagelijks twee tot drie bekers water om de voordelen ervan te benutten. Een andere hydraterende drank is citroenwater.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om te beslissen wat je moet eten als je buikpijn hebt. Als je echter ernstigere symptomen hebt, moet je onmiddellijk naar het ziekenhuis gaan.

Scroll naar boven